Köplats till skolan

Klicka här för att anmäla dig till Nya Karlslundsskolan

VÄLKOMMEN att ansöka om plats för ditt barn till Nya Karlslundsskolan!

Har du frågor;
– om kösystemet,
– om ni är anmälda,
– om antal tillgängliga platser inför kommande år,
– eller liknande frågor,

…är du välkommen att kontakta
Andreas Levi 070-998 56 56
andreas@nyakarlslundsskolan.se

När ni har fyllt i uppgifterna genom att klicka på länken ovan får ni direkt en bekräftelse från oss att ansökan är gjord. Detta är ditt kvitto på ansökan.

Ansökan registreras i vårt kösystem. Notera att du i med denna ansökan GODKÄNNER att vi sparar de uppgifter du anger i ansökan, så länge ditt barn har åldern inne att gå i klass 6. Därefter tas dina uppgifter bort ur våra register.

Vi har många sökande per plats i skolan. På skolan tar vi in en klass per årskull F-6. I förskoleklassen sker verksamhetsstarten och den primära antagningen. Förskoleklassbarnen ges sedan förtur till klass 1.

Ungefär ett halvår innan ditt val infaller får ni information om ni har fått en plats hos oss på Nya Karlslundsskolan. Inför ett nytt läsår (skolstart i augusti) skickas antagningsbesked ut i januari/februari. I vissa fall kan det dröja till april innan du får ett besked. Du som ställer ditt barn flera år i förväg får därför vänta på återkoppling. Du är självklart välkommen att kontakta oss om du har frågor om ansökningsprocessen.

Urvalskriterier:

1. SYSKONFÖRTUR – om ett syskon är inskrivet på skolan ges förtur till andra syskon. ”Syskon” är barn som är folkbokförda på samma postadress. Syskonförtur gäller ej elever i årskurs 6 som ska sluta på skolan nästkommande termin. Syftet med syskonförtur är att underlätta för vårdnadshavare genom att kunna ha sina barn på samma skola.
2. ANMÄLNINGSDATUM – den som anmäler sig först, står först i kön till att bli antagen aktuellt år. Därefter placeras man efter sitt ansökningsdatum i turordning.