Köplats till skolan

klicka för att:
Anmäla dig till Nya Karlslundsskolan

VÄLKOMMEN att ansöka om plats för ditt barn till Nya Karlslundsskolan!

När ni har fyllt i uppgifterna genom att klicka på länken ovan får ni direkt en bekräftelse från oss att ansökan är gjord. Detta är ditt kvitto på ansökan.

Vi har många sökande per plats i skolan. På skolan tar vi in en klass per årskull F-6. I förskoleklassen sker verksamhetsstarten och den primära antagningen. Förskoleklassbarnen ges sedan förtur till klass 1.

Ungefär ett halvår innan ditt val infaller får ni information om ni har fått en plats hos oss på Nya Karlslundsskolan. Inför ett nytt läsår (skolstart i augusti) skickas antagningsbesked ut i januari/februari. I vissa fall kan det dröja till april innan du får ett besked. Du som ställer ditt barn flera år i förväg får därför vänta på återkoppling. Du är självklart välkommen att kontakta oss om du har frågor om ansökningen.

Urvalskriterier:

1. SYSKONFÖRTUR – om ett syskon är inskrivet på skolan ges förtur till andra syskon. Gäller ej elever i årskurs 6 som naturligt slutar på skolan nästkommande termin.
2. ANMÄLNINGSDATUM – den som anmäler sig först står först i kön till att bli antagen det året.
Har du frågor
– om kösystemet,
– om ni är anmälda,
– om antal tillgängliga platser inför kommande år,